Hoppa till huvudinnehållet

3 skäl för Private Banking att välja kapitalförsäkring

Kapitalförsäkringen är en av de mest populära produkterna hos Private Banking. De unika egenskaperna i kombination med slopade avgifter gör den ypperlig för privatsparare.

I takt med att investeringssparkontot lanserades som en kostnadsfri motsvarighet till kapitalförsäkringen år 2012, sjönk kapitalförsäkringens popularitet på marknaden dramatiskt.

Men Nordnet har faktiskt alltid – som en av få aktörer – erbjudit kapitalförsäkring utan avgifter, som ett konkurrenskraftigt alternativ till investeringssparkontot.

Kapitalförsäkringen – de många möjligheternas sparform

Med sina unika egenskaper finns det faktiskt flera tillfällen då kapitalförsäkring borde vara det självklara valet. Särskilt för dig som Private Banking-kund.

Låt mig förklara.

  1. För att skapa flexibel generationsplanering

De flesta med mycket pengar börjar ganska tidigt fundera på vad som ska hända med förmögenheten när man avlider. Vem ska få, och hur mycket? Genom kapitalförsäkringens förmånstagarförordnande man kan på ett enkelt och flexibelt sätt styra pengar precis som man vill.

  1. När du handlar med utländska aktier

När du handlar med utländska aktier i din kapitalförsäkring får du automatiskt tillbaka en del av den skatt du betalar på utdelningen. Många uppskattar kapitalförsäkring framför investeringssparkonto eftersom man slipper begära den återbetalningen själv.

  1. Om du vill investera i befintliga aktier vid nyintroduktion

Intresset för IPO:er ökar alltjämt. Men om erbjudandet innehåller befintliga aktier är det enbart möjligt att ansöka inom ramen för en kapitalförsäkring. Det gör förstås att kapitalförsäkringens popularitet ökar stort hos våra kunder.

Vad sparar du i och varför?

Nu är jag nyfiken på att höra hur du som kund tänker om val av sparform. Vad sparar du i – och varför?

/Fredrik Ekblom, vice vd Nordnet Pensionsförsäkring

Vi vill bara påminna om att börsen ger och tar. Även om sparande i aktier och fonder gett historiskt god avkastning över tid finns inga garantier för framtida avkastning.

Det finns risk att du inte får tillbaka de pengar du investerat.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer