Hoppa till huvudinnehållet

#Sparpodden 112 – 2016! Fram med spåkulan

 

#Sparpodden Avsnitt 112. Årets sista pod. Ordningen är återställd efter förra veckans något annorlunda uppesittarpod med Günther. Peter är tillbaka och vi gör en snabb tillbakablick på året som gått men fram för allt så blickar vi framåt, hur kommer det att gå 2016?

Till vår hjälp har vi bjudit in Jonas Olavi Chefsstrateg på Alfred Berg och tillsammans med honom går vi igenom förutsättningarna för olika marknader, branscher och tillgångslag.

Sparpodden kan du lyssna på via Podcaster, Soundcloud och massor av andra podcast-appar till din telefon!

Vad vill du att vi pratar om i nästa avsnitt?

Sparpodden baseras på lyssnarnas frågor och önskemål. Vad vill du att vi pratar om i nästa avsnitt? Lämna gärna kommenterar här eller ställ frågor till oss på Twitter under hashtagen #sparpodden.

Hälsningar,

Jocke Bornold, Sparekonom på Nordnet, som du kan följa på Twitter här.

Joakim Bornold
Fd. Sparekonom Nordnet

Vi vill bara påminna om att börsen ger och tar. Även om sparande i aktier och fonder gett historiskt god avkastning över tid finns inga garantier för framtida avkastning.

Det finns risk att du inte får tillbaka de pengar du investerat.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
2 Kommentarer
Äldst
Nyast Mest gillade
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer
Anonym
Anonym
2015-12-31 09:26

Hallå och tack för en bra pod!
Hur utvärderar jag mitt sparår 2015? Vilket index bör jag jämföra med och finns det något sätt att beräkna risken jag har tagit?

Anonym
Anonym
2016-01-05 19:09

Hej och tack för en givande podd!
Jag har relativt nyligen köpt en bostad och i nuläget ligger min belåningsgrad kring 45%. Då jag inför köpet sålde större delen av mina aktie- och fondinnehav så känner jag att jag ligger ganska utelämnad från den marknaden som det är just. Vad anser ni om att då låna upp på bostaden för att gå tillbaka in på marknaden, något som är smart med tanke på dagens räntor och den ärelativt bra investering som gjorts i bostaden eller är det helt hål i huvudet?
Tack på förhand!