2 biljoner skäl att stötta oljan

Oljepriset är något som alltid är aktuellt, få råvaror intresserar oss så mycket som oljan både när det gäller vardagsekonomin i form av bensinpris men även som indikator på aktiviteten i världsekonomin

I går så kom nyheten att Saudiarabien och Ryssland förlänger sitt avtal om begränsning i oljeproduktionen. Avtalet mellan Saudi och Ryssland visar på att Saudi är allt mer pressat att försöka stabilisera och stärka oljepriset.

Vad är det då som får Saudi att agera allt mer för att stödja oljepriset? Jag tror att det handlar om mer än att få mer betalt för sin olja. Det handlar om att lyckas med världens största IPO.

Det statliga Saudiska oljebolaget Aramco ska till börsen under 2018. Värderingen kan enligt Saudi kan hamna på 2 biljoner USD! Vilket kommer bli den största börsnoteringen någonsin. Det är av yttersta vikt för Saudi att IPOn blir lyckosam. Den enskilt absolut viktigaste faktorn för att så skall ske är oljepriset.

Räkna med ett samarbetsvilligt Saudi fram tills Aramco är satt på börsen!

OPEC-mötet den 25 maj blir nästa test

 

mvh

Jocke

Joakim Bornold
Joakim Bornold
Fd. Sparekonom Nordnet

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer.
Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer