Hoppa till huvudinnehållet

17 738 061 kr till Nordnets kunder

Idag genomförs en utbetalning på drygt 17 miljoner kr till våra kunder inom ramen för Nordnets aktielåneprogram. Totalt har aktielåneprogrammet betalat ut cirka 166 miljoner kronor sedan starten 2018.

Aktielåneprogrammet innebär att du som sparar i kapitalförsäkring eller pensionsförsäkring har möjlighet att få en extra avkastning på de aktier du väljer att investera i. Det beror på att aktierna lånas ut till andra, som i sin tur betalar en ersättning för lånet. Hur stor utbetalningen blir för en enskild aktie beror på faktorer som utbud och efterfrågan, hur stort innehav du har och hur länge du behåller innehavet.

Aktielåneprogrammet blev en omedelbar succé och det förbättras löpande med fler aktier och nya marknader. Idag får du ersättning för utlåning av svenska, norska, danska och finska aktier.

Här är hela listan!

Du som investerat i aktier som lånas ut kommer under dagen att få en utbetalning till ditt Nordnetkonto. Logga in för att se hur mycket du får, eller aktivera pushnotiser i appen för att bli notifierad.

De aktier som gav mest under Q1 2022 är:

  • Intervacc
  • Minesto
  • Humble Group
  • Diamyd Medical
  • Isofol Medical
  • Sivers IMA Holding
  • Ovzon
  • Oscar Properties
  • Cell Impact
  • Acconeer

– Det är svårt att hitta någon tydlig röd tråd beträffande branscher och sektorer för de tio bolag som har gett mest i återbäring under kvartalet. Den gemensamma nämnaren är att det finns vitt skilda uppfattningar på marknaden om bolagens rätta värde, säger Martin Ringberg, Sverigechef på Nordnet.

Med vårt aktielåneprogram har vi skapat en tredje typ av avkastning på aktier, utöver värdeuppgång och utdelning, som tidigare varit förbehållen stora kapitalförvaltare och fonder. Det tycker jag är ett bra exempel på hur vi på Nordnet demokratiserar sparande och investeringar.

/Martin, Sverigechef på Nordnet

Läs mer om aktielåneprogrammet här.

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Innan du investerar i en fond bör du läsa informationsbroschyren som finns hos fondbolaget och faktabladet som du hittar i orderläggningsfönstret samt på fondens produktsida på nordnet.se

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer