Gratis aktiehandel

Handla aktier gratis på Stochkolmsbörsen tills du når 80 000 kr i samlat sparande hos oss. Därefter kan du handla aktier från 1 kr.

Handla Bull & Bear courtagefritt

Nordnet har marknadens bästa erbjudande för handel med Bull & Bear, Mini Futures och Warranter. Handla över 6000 börshandlade produkter courtagefritt*. Läs merlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Inspireras av proffsen

Se rakt in i tusentals skickliga sparares portföljer med vårt sparnätverk Shareville. Det är självklart också helt gratis.

Hör några av våra 500 000 kunder:

Angelica Alm

▲5,4%

(Avkastning 3 mån)
Följ på Shareville

OMXS30
▲1,8%

(3 mån)

"Nordnet kombinerar en enkel och lättöverskådlig plattform med en ödmjuk kundservice som alltid gett mig bra svar på mina frågor."

Sandra Lindqvist

▲8,6%

(Avkastning 3 mån)
Följ på Shareville

OMXS30
▲1,8%

(3 mån)

”Jag vill att det ska vara enkelt, snyggt och lättillgängligt att spara. Med Nordnet får jag allt det till marknadens lägsta priser."

Jacob Henriksson

▲10,3%

(Avkastning 3 mån)
Följ på Shareville

OMXS30
▲1,8%

(3 mån)

”Shareville är för oss vanliga sparare det investment-banker är för miljardärer. Massor med information – och det är gratis!”

Svar på vanliga frågor:

Kostar det något att bli kund hos Nordnet?


Nej, det är helt kostnadsfritt att bli kund hos Nordnet. Vi har inte heller några kontoavgifter.

Tills du når 80 000 kronor i samlat sparande hos Nordnet kan dessutom handla aktier på Stockholmsbörsen helt gratis.

Se vår prislista här.

Hur ska jag veta vad jag ska köpa?


Om du är osäker på vad du ska köpa kan du använda våra smarta digitala kostnadsfria verktyg. Till exempel Investeringsguiden och Shareville. Genom att besvara frågorna i Investeringsguiden får du förslag på fondportfölj som passar just din riskprofil och tidshorisont.

Med vårt sparnätverk Shareville kan du enkelt se hur andra skickliga sparare gör för att se sina pengar att växa.

Är inte börssparande riskfyllt?


Börsen kan svänga snabbt upp och ner, och man kan förlora pengar om man sparar på börsen. Men över längre tidsperioder har det dock, historiskt sett, varit mycket lönsammare att spara på börsen än att ha ett räntesparande (källa: Riksbankenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster). Under perioden 1903-2015 har börsen exempelvis stigit med cirka 7 procent per år.

Ett tips är att börja smått och spara lite pengar varje månad och på så sätt sprida ut riskerna över tid.

*Enligt Affärsvärldens generalindex 1903-2015. (Geometriskt medelvärde)

Vad är Shareville?


Shareville, som ägs av Nordnet, är Nordens största nätverk för sparande och investeringar. Över 80 000 nordiska sparare delar sina portföljer via nätverket. De flesta medlemmarna är anonyma och använder ett alias, men man kan såklart använda sitt riktiga namn om man vill.

Depåvärdet visas aldrig för andra medlemmar på Shareville, utan det är innehaven och den procentuella utvecklingen för portföljerna som visas för andra medlemmar. Om du vill kan du genom Shareville få notiser när andra medlemmar gör förändringar i sin portfölj.

Kostar Shareville något?


Nej, det är helt gratis att aktivera och använda Shareville.

Vad händer nu?

Fyll i personuppgifter

Signera

Börja spara

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar. Innan du investerar i en fond bör du läsa informationsbroschyren som finns hos fondbolaget och faktabladet som du hittar i orderläggningsfönstret samt på fondens produktsida på nordnet.se.

*Erbjudandet om courtagefri handel omfattar alla Turbo Warranter, Unlimited Turbos/BEST Mini Futures, Mini Futures, Bull- and Bear certifikat och Warranter som har emitterats av Commerzbank, Nordea, BNP Paribas, Societe Generale och Vontobel och som är upptagna till handel på NDX Sverige (NGM) och-/eller Nasdaq OMX. Storleken på den order som utförs måste uppgå till minst 1 000 SEK. Det maximala antalet avräkningsnotor för varje kund är 1 000 st. per kalendermånad. Därefter utgår courtage enligt Nordnets vid var tid gällande prislista (om inte särskild överenskommelse träffats om annat). Handel som sker av kund ansluten till nExt API (Nordnet External Application Programming Interface) omfattas ej av erbjudandet. För sådan handel utgår courtage enligt Nordnets vid var tid gällande prislista (om inte särskild överenskommelse träffats om annat). Depå/konto med fullmakt där fullmaktstagaren bedriver investeringsrådgivning eller diskretionär portföljförvaltning kan komma att exkluderas av erbjudandet. Kontakta Nordnets kundservice för mer information. Nordnet förbehåller sig rätten att när som helst ändra eller avsluta erbjudandet.

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar. Innan du investerar i en fond bör du läsa informationsbroschyren som finns hos fondbolaget och faktabladet som du hittar i orderläggningsfönstret samt på fondens produktsida på nordnet.se.